Kategorier
diverse

Støt op om danske virksomheder; Undgå at købe piratkopier

I lyset af corona er det vigtigere end nogensinde før at støtte op om de danske virksomheder. Siden Covid-19’s frembrusen i starten af marts har det danske erhvervsliv været hårdt presset pga. nedlukningen af landet. Derfor opfordrer det danske erhvervsliv os til at købe og handle lokalt, så vi på den måde er med til at støtte danske virksomheder store som små. Ved at handle lokalt bidrager vi til forretningernes overlevelse, men selv når alt dette er overstået, er det vigtigt, at der stadigvæk er fokus på at støtte det danske erhvervsliv, og det indebærer også at undgå køb af piratkopier.

Støt op om det danske erhvervsliv ved at tjekke varemærkeregistreringen, inden du handler

Piratkopier er skadeligt for ethvert marked. I Danmark er det ulovligt at sælge kopivarer, men det er desværre ikke ensbetydende med, at det ikke er muligt at få fingrene i sådanne produkter. Selvom det ikke er ulovligt at købe kopivarer udenfor EU, så kan man diskutere, om ikke det er moralsk ukorrekt. Særligt i lyset af coronakrisen er det vigtigere end nogensinde før, at vi støtter op om vores lokale virksomheder, og det indebærer også at undgå at købe piratkopier både nu men også i fremtiden.

Det er de færreste, der bevidst går ud og køber en kopivare. Desværre slipper der alligevel massevis af kopivarer gennem tolden hvert år, og det skyldes måske især, at den danske forbruger har svært ved at vurdere, hvornår en vare reelt er en piratkopi.

Et produkt kan nemlig sagtens være en næsten tro dublet uden at være en ulovlig kopivare. Produktet er nemlig først ulovligt, så snart det er i uoverensstemmelse med den danske varemærkelov. Heldigvis skulle det snart blive endu lettere for den danske forbruger at finde ud af, om en given vare er en piratkopi.

Hvis du vil vide mere om hvilke værktøjer, der er sat ind i kampen mod piratkopier, så læs med her.